Getuigen van ramkraak gezocht

zondag 2 juli 2017

Amsterdam - In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juli hebben personen een ramkraak gepleegd bij een winkel aan het Mosveld. De politie heeft een man aangehouden en een auto in beslag genomen.

Rond 4.55 uur zag een getuige een auto tegen de pui van een winkel op het Mosveld rijden en vervolgens wegrijden in de richting van de Wingerdweg. Twee donker geklede personen op een scooter stopten voor de winkel, gingen naar binnen en kwamen korte tijd later weer naar buiten. Ook zij reden weg in de richting van de Wingerdweg. Het is nog onbekend of de ramkrakers iets buit hebben gemaakt.

Meerdere politieauto's en de politiehelikopter kamden de omgeving uit. Agenten zagen in het Noorderpark een man uit de bosjes komen en wegrennen. Deze 19-jarige man uit Amsterdam voldeed aan het opgegeven signalement en de agenten hielden hem aan.

Op de Wingerdweg zagen agenten een beschadigde auto geparkeerd staan. Vermoed wordt dat dit de auto is die gebruikt is bij de ramkraak. De dienders namen de auto in beslag.

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Mensen die de ramkraak hebben zien gebeuren, maar nog niet met de politie gesproken hebben, spreekt de recherche graag. Ook wil het onderzoeksteam graag mensen spreken die meer kunnen vertellen over de personen op de scooter en/of hun rijrichting. Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelveen | 112 alarmeringen Amstelveen | Goedkoop Tanken in Amstelveen | Supermarkten in Amstelveen | Weerbericht Amstelveen