Overvallers op de uitkijk: recherche zoekt getuigen

woensdag 14 juni 2017

Amsterdam - In het onderzoek naar een gewapende overval die op woensdag 24 mei heeft plaatsgevonden aan de Karspeldreef, is de recherche op zoek naar een aantal specifieke getuigen die de overvallers mogelijk op de uitkijk hebben zien staan.

Die woensdagochtend overvallen twee jongens even na 09.00 uur een levensmiddelenwinkel in winkelcentrum de Kameleon aan de Karspeldreef. Dit winkelcentrum staat ook wel bekend als Kraaiennest. De aanwezige medewerkers worden met een vuurwapen bedreigd. De politie start direct een klopjacht naar de daders en een van hen wordt korte tijd later aangehouden. Hierbij is door de politie geschoten. Niemand raakte gewond. De aangehouden verdachte is een 16-jarige Amsterdammer.

De recherche doet uitgebreid onderzoek om de identiteit van de voortvluchtige overvaller te achterhalen. Inmiddels is duidelijk dat de twee overvallers die ochtend zeer vermoedelijk hun kans hebben staan afwachten, want er zijn camerabeelden waarop te zien is dat de twee buiten zitten en staan. De jongen die op de stoel zit is de overvaller die nog wordt gezocht. De recherche komt graag in contact met mensen die het tweetal die ochtend daar heeft gezien en deze personen (her)kent. Ook is de recherche benieuwd of er mensen zijn die weten waar dit tweetal vandaan kwam voordat de overval gepleegd werd. Daarnaast is de recherche op zoek naar getuigen die informatie hebben over de verblijfplaats van de persoon met het grijze vest en capuchon of informatie heeft waar hij vaak komt. De recherche hoopt dat ook de tweede dader van de overval op korte termijn kan worden aangehouden. 

 

 

Van hem is het volgende signalement bekend:

Informatie over deze zaak kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. Bellen kan ook via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Indien u liever Anoniem belt dan kan dat via 0800-7000.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelveen | 112 alarmeringen Amstelveen | Goedkoop Tanken in Amstelveen | Supermarkten in Amstelveen | Weerbericht Amstelveen