Bloemetje voor alerte buurtbewoner

maandag 21 augustus 2017

Amstelveen - Wijkagent Simone Seegers heeft deze week een alerte bewoonster van Westwijk een bloemetje bezorgd. De vrouw meldde 15 augustus een verdachte situatie, waarop de politie drie jongens aanhield. Zij waren in het bezit van inbrekerswerktuig.

Sinds kort kunnen de bewoners van Westwijk gebruik maken van een Whatsapp Buurtpreventie in het kader van het project ‘Waaks in Westwijk’. Seegers stimuleert de bewoners door ze te informeren en te enthousiasmeren, zodat zij voor de politie de ogen en oren in de wijk zijn en verdachte situaties melden via 112.

Dit initiatief werpt nu al zijn vruchten af. De afgelopen periode heeft dat geleid tot meerdere aanhoudingen.

Op 29 juli vluchtte een inbreker uit de woning. Met behulp van een politiehond is deze aangehouden. Op 15 augustus kwam er opnieuw een melding binnen, dat drie jongens zich verdacht ophielden in de wijk. Zij hadden inderdaad inbrekerswerktuig bij zich en konden zich niet legitimeren.  

Amstelveen kent op dit moment 24 Whatsapp-groepen met ongeveer 3000 aangemelde buurtbewoners. Wilt u zich hier ook bij aansluiten? Ga dan naar Buurtpreventie Amstelveen of Facebook.

Waaks in Westwijk ……………… Samen maken we het veiliger

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelveen | 112 alarmeringen Amstelveen | Goedkoop Tanken in Amstelveen | Supermarkten in Amstelveen | Weerbericht Amstelveen