Horecaondernemer verdacht van financiering restaurants met misdaadgeld

donderdag 29 juni 2017

Amsterdam - In een groot verdovende middelen en witwasonderzoek zijn afgelopen maandag acht verdachten aangehouden en is onder andere 70.000 euro en een vuurwapen aangetroffen.

Door het Landelijk Parket en de Politie vonden in de vroege ochtend van maandag 26 juni de invallen plaats in onder andere Rotterdam, Amersfoort, Den Haag, Barendrecht, Amsterdam en Almere.

Het onderzoek richt zich op verdachten die zich schuldig maakten aan voorbereidingen van de invoer van drugs en witwassen.

Het vermoeden bestaat dat grote sommen geld, vermoedelijk afkomstig zijn uit de handel in verdovende middelen, is geïnvesteerd in twee restaurants in Amsterdam.

Bij deze geco├Ârdineerde actie vonden de aanhoudingen en zoekingen tegelijkertijd op verschillende plaatsen in Nederland plaats. In totaal zijn hier acht verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de zoekingen is een totaalbedrag van 70.000 euro gevonden en in beslag genomen. In Amersfoort werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Er werd niet alleen gezocht in woningen maar ook in twee restaurants (1 in aanbouw) in Amsterdam en twee horecagelegenheden in Rotterdam.

Vijf verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De andere drie blijven verdachten in deze zaak.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelveen | 112 alarmeringen Amstelveen | Goedkoop Tanken in Amstelveen | Supermarkten in Amstelveen | Weerbericht Amstelveen